Andere tuinwerkzaamheden

Het frezen van boomstronken is mijn specialiteit, toch doe ik nog andere werken in uw tuin. Hieronder vindt u alles wat ik voor u kan doen.

Bomen en hagen vellen

Bomen vellen U heeft een boom of struik die niet langer in uw tuin past, een zieke boom of een boom die een gevaar vormt vanwege ouderdom...? Ik vel deze boom en kan deze bovendien tot brandhout verzagen en klieven voor u. De kleinere takken worden verhakseld en afgevoerd indien gewenst. Struiken vellen

Terreinen bouwrijp maken

Wenst u te bouwen of een volledig nieuwe tuin aan te leggen, maar het perceel staat nog vol bomen, stuiken en planten? Geen enkel probleem! Ik vel alle bomen en verwijder struiken en planten. Vervolgens worden hinderende wortels verwijderd en indien nodig wordt alle gras en onkruid besproeid met onkruidverdelger.

Terrein bouwrijp maken Terrein bouwrijp maken

Bomen en hagen snoeien

Ik beschik over boomzagen en haagscharen om grote en kleine bomen en hagen te snoeien. Ik snoei alle hagen en bomen in uw tuin, langs weides etc. Na het werk wordt alles opgeruimd en het hout- en takkenafval afgevoerd indien gewenst.

Takkenhout verhakselen

Takkenhout verhakstelen Na het snoeien of vellen van bomen blijft er heel wat takkenhout over dat opgeruimd moet worden, weet u geen raad met al dat hout?
Ik kan dit voor u wegvoeren. Vaak is het efficiƫnter om deze takken fijn te hakselen. Al het gesnoeide hout kan ik ter plaatse verhakselen.
Het hakselen van takken levert snippers op die kunnen gebruikt worden als bodembedekker; ideaal tegen de groei van onkruid. Indien gewenst kan ik deze snippers ook onmiddellijk wegvoeren.
Takken met een diameter tot 16 cm zijn geen enkel probleem om fijn te hakselen.

Brandhout klieven

Bent u het beu om met een bijl al dat hout te klieven? Geen nood! Ik kan dit voor u in een handomdraai doen.
Daarvoor beschik ik over een hydraulische kliever die aangestuurd wordt met een tractor. Dikkere takken kan ik op maat zagen tot brandhout en klieven naar de gewenste maat.
Wenst u de takken te laten afvoeren? Dit kan natuurlijk ook.

Gazon verticuteren/uitkammen

Gras jaarlijks verticuteren is een noodzakelijk karwei als u lang wil genieten van een mooi gazon. Ik beschik over een verticuteermachine, waarmee ik de verstikkende laag op uw gazon doorbreek. Deze laag bestaat uit mos, dood gras, gemaaide grasresten en organisch materiaal. Het gras verticuteren zorgt voor een open grasmat waar lucht, vocht en voedingsstoffen opnieuw de wortels van het gras bereiken en zo jonge grassprietjes kunnen schieten.

Gazon zaaien

Gazon zaaien Heeft u nog een braakliggende tuin na verbouwingen of is uw gazon overgroeid met kruid en mos? Dan is het hoogtijd voor een nieuwe grasmat. Ik kan een volledig nieuw gazon voor u inzaaien. Zowel de voorbereiding als de uiteindelijk afwerking doe ik zelf.

Al mijn activiteiten: